Rasbeskrivning

LÄRKANS YASMINE

                     Uppfödning i hemmiljö, med trevliga, sunda
                              och välmeriterade avelshundar.                     


Den Irländska terriern har sträv tämligen lättskött päls som skall trimmas ca 4 ggr/år. Färgen är röd, från ljust vete till mörk mahogny.
Storleken varierar ganska mycket, men standarden säger ca 46 cm i mankhöjd.
Irländaren skall vara luftig och elegant med god benstomme, byggd för snabbhet. Den får varken bli kompakt, klumpig eller tunn och spretig.
Eftersom den har ett ursprung som jakthund så finns det givetvis individer med stor jaktlust men även de som har liten eller nästan ingen, vilket den har gemensamt med de flesta andra hundraser.
En Irländare är arbetsvillig och intelligent och den har lätt för att lära. Den trivs lika bra på apellplanen som i utställningsringen. Den trivs lika bra på rygg i sängen som på fjällvandring.
Kort sagt så kan du göra det mesta tillsammans med din Irländska terrier.
Om du inte vill träna och tävla med din Irländare så går det alldeles utmärkt men det är nödvändigt att bibringa din hund vanlig vardagshyfs.

Den Irländska terriern är värd en mycket större uppmärksamhet, vilket man lätt håller med om så fort man har lärt känna en representant för denna ras.

DESSA EGENSKAPER TILLSAMMANS MED BEHÄNDIG STORLEK OCH INTELLIGENS GÖR DEN TILL EN UTMÄRKT ALLSIDIG OCH GLAD SÄLLSKAPSHUND.

Du som går i hund-tankar, hör av dig till Karin Strålman
Lärkans kennel så berättar jag mer!
Hos oss kanske du hittar en ny kamrat att dela din fritid med!

                                                                          Tel: 070 - 644 67 76